Манта Модел Експо 2015

Изложби под егидата на Манта Модел Клуб

Манта Модел Експо 2015

Мнениеот Манта Модел Клуб » 11 Мар 2015 13:03

Манта Модел Експо 2015
Велико Търново 19, 20 септември 2015
Регионална библиотека П.Р.СлавейковУважаеми колеги моделисти и почитатели на хобито,

За нас е удоволствие да анонсираме ежегодната изложба за стендови модели Манта Модел Експо 2015. Събитието ще се състои на 19 и 20 септември 2015 г. във Велико Търново. Наш домакин отново ще бъде Регионалната библиотека П.Р.Славейков.

Подробности за категории, програма и правила за провеждане ще бъдат своевременно публикувани с наближаване на мероприятието. Дотогава ви пожелаваме много и хубави модели!
С уважение: Моделистите от Манта Модел Клуб
Изображение
Манта Модел Клуб
 
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Апр 2013 09:24

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот Манта Модел Клуб » 03 Авг 2015 09:17

Уважаеми колеги моделисти и фенове на хобито,
На 19 и 20 септември 2015 във Велико Търново ще се проведе Манта Модел Експо 2015 - изложба на стендови модели, организирана съвместно от Манта Модел Клуб и Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - В.Търново.

res Flyer_2015_lice_A5_1000br.jpgПриятните емоции от предходните издания на Манта Модел Експо ни дадоха увереност и сили да продължим традицията и през тази година. Експо 2015 ще има за основна цел популяризиране на стендовия моделизъм, като този път ще запазим почти изцяло формата от миналата година - изложба на модели разделени на категории според историческият период. Всички регистрирани участници ще получат сертификат за своето участие, а организаторите ще наградят с медала на Манта Модел Експо избрани от тях модели.
Някои правила, които ще са от взаимна полза за организатори и участници:


Участници:
- Допускат се до участие неограничен брой моделисти.
- Всеки участник може да участва с неограничен брой модели.
- За участие в изложбата не се налага такса.
- Участие в изложбата могат да вземат и моделисти неприсъстващи физически на мероприятието, ако са организирали регистрацията и транспорта на моделите си.
- Организаторите на изложбата имат право да откажат участие на модели нарушаващи етнически, морални, религиозни, естетически или правови норми.

Електронна форма за регистрация:
- От 7 септември ще бъде активна електронната форма за регистрация на участници и модели.
- Моделисти, които не са успели или не са имали възможност да направят това предварително ще имат възможност да се регистрират на място след 09:30 часа на 19 септември. Молим да имате предвид че регистрацията на място може да отнеме повече време поради струпване на участници, затова препоръчваме да се регистрирате предварително.
- За модели участващи в изложбата регистрацията е препоръчителна, по този начин ще може да бъде отпечатана информационна табелка за модела. За награждаване ще бъдат избрани модели само сред регистрираните такива.

Категории:
Факта че моделите ще се оценяват само по обща визия дава възможност категориите на Манта Модел Експо 2015 да са нетрадиционно организирани спрямо класическите изложби. Моделите ще са разделени според епохата и политико-военният блок от тази епоха, независимо дали е наземна техника, авиация, фигури, диорами или флот. Разделението по мащаби също няма да е официално, а само при подреждането,ако се налага.

Раздел А - Деца. Право на участие имат всички деца на възраст до 14 години.

А1 - Военна авиация
А2 - Военна наземна техника
А3 - Фигури и диорами
А4 - Цивилна техника


Раздел С - Възрастни

С01 - Древността (до края на XIX век)
С02 - ПСВ - Централните сили
С03 - ПСВ - Антанта
С04 - Период между ПСВ и ВСВ
С05 - ВСВ - Съюзници
С06 - ВСВ - Остта
С07 - Студената война - НАТО
С08 - Студената война - Варшавски договор
С09 - Наши дни (след 1990 г.)
С10 - Цивилни - всички периоди
С11 - Фантастика


Предварителна програма:

19 септември (събота)
- 09:00 отваряне на залата
- 09:30 - начало на регистрация и приемане на модели през целия ден
- 09:00 - 17:00 - първи изложбен ден
- 10:00 - 16:00 - различни демонстрации на постоянно действащи работни маси
- 17:00 - затваряне на залата
- 20:00 - сплотяващо мероприятие

20 септември (неделя)
09:00 - отваряне на залата
09:30 - 10:30 - приемане на модели (модели изложени след 10:30 няма да бъдат оглеждани от комисията)
09:00 - 16:00 - втори изложбен ден
10:00 - 14:00 - различни демонстрации на постоянно действащи работни маси
10:00 - 14:00 - работа с деца
15:00 - официално награждаване
16:00 - 17:00 - изнасяне на модели
17:00 - затваряне на залата


Каним всички моделисти да вземат участие в мероприятието, да покажем нови и стари модели и за всички да остане едно приятно изживяване сред хубави модели, разговори за хобито и срещи с колеги. Близостта на мястото на провеждане до историческите забележителности на Велико Търново предразполага и за пълноценно прекарване и на свободното време. Търговски щанд с модели и аксесоари, както и традиционната демонстрационна маса на Манта Модел Клуб също ще допринесат за истинска моделистка атмосфера.


Място на провеждане: Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - Велико Търново, ул. Иванка Ботева 2, карта с местоположениетоОчаквайте още подробности с наближаване на събитието.
С уважение: Моделистите от Манта Модел Клуб
Изображение
Манта Модел Клуб
 
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Апр 2013 09:24

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот Манта Модел Клуб » 07 Сеп 2015 08:20

Вече е активна електронната форма за регистрация на участници и модели за Манта Модел Експо 2015 на адрес: http://expo.mantamodels.eu/. Изложбата ще се проведе на 19 и 20 септември 2015 във Велико Търново и е организирана съвместно от Манта Модел Клуб и Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - В.Търново.


Както на самата форма за регистрация, така и на сайта сме посочили начини да се свържете с организаторите, ако имате някакви проблеми с регистрацията, но за всеки случай няколко пояснения:

- Ако вече сте се регистрирали като участник (онлайн) за някое от предходните издания на Манта Модел Експо, то вашият профил се пази и можете да ползвате потребителското си име и парола за вход, след което преминете към регистриране на модели. Това не важи за участници, които са се регистрирали на място (офлайн), те ще трябва или да си направят нов профил онлайн или отново да се регистрират на място в залата на изложбата.

- Ако нямате регистрация досега първата стъпка е да се регистрирате като участник, като това става чрез избиране от менюто "Регистрация участник". Полетата отбелязани със ' * ' са задължителни за попълване. Регистрацията не изисква потвърждение или активация от администратор, т.е. веднага след завършване на регистрацията можете да регистрирате модели. Полето "Потребителско име" е задължително, с това потребителско име или посоченият e-mail ще можете да влизате във формата за регистрация по всяко време, а ако се регистрирате с потребителското име, което ползвате в моделистките форуми, то ще бъде отпечатано и на баджа, който ще получи всеки участник.

- След като вече имате валидна регистрация като участник можете да регистрирате вашите модели. Това става чрез избиране от менюто "Регистрация модели". Полетата отбелязани със ' * ' са задължителни за попълване. Няма ограничение за броя модели, които ще се регистрират. Не е задължително да регистрирате всички свои модели в една сесия, това можете да направите на няколко пъти, както ви е удобно. Във всеки един момент можете да редактирате данните за регистрираните модели или да изтриете някой от тях. В полето "Описание/Забележки" препоръчваме да попълните информация, която смятате че ще е интересна за зрителите - особености на прототипа или особености от процеса на моделиране.

- Информацията, която въведете за всеки модел ще бъде отпечатана на информационна табелка към него.
С уважение: Моделистите от Манта Модел Клуб
Изображение
Манта Модел Клуб
 
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Апр 2013 09:24

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот McVess » 21 Сеп 2015 11:40

На 19 и 20 Септември се проведе Манта Модел Експо 2015. Участие взеха индивидуални моделисти от България и Гърция, както и представители на клубове за моделизъм - Манта Модел Клуб, Клуб Стендов Моделизъм - България, Модел Клуб Варна и Modellers Club of Kavala. Благодарим на всички участници и клубове, на нашите домакини от библиотеката П.Р.Славейков - В.Търново и на магазин HobbyCULT.

Снимки от моделите може да разгледате на страницата ни във Фейсбук и на сайта на Манта Модел Клуб. По-късно ще публикуваме и снимки от обстановката на изложбата, работилницата за деца, награждаването и разни други интересни моменти. Приятно гледане!
С уважение: Веселин Пенев
Изображение
Аватар
McVess
 
Мнения: 2940
Регистриран на: 31 Май 2011 17:58
Местоположение: Варна

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот Boris 2-12-4 » 22 Сеп 2015 12:08

Привет!

Искам да благодаря за чудесните дни на Манта Модел Експо 2015. Беше прекрасно!
Няколко неща ми направиха особено впечетление:
Работата с деца. Тук Иво Хоби беше в стихията си. Подходът, търпението и усмивката....Респект!!!
Казвам това и като човек работил над 30 години с деца.....Тази работа не е за обикновен моделист, който може да ти монтира ец 0,3 мм дебел, но гледа на децата като навлеци, или най-малкото не знае какво и как да им каже(не, че е длъжен де...)
Понеже пък и членувам в някой и друг чуждестранен клуб и съм обиколил тук-там и видял, това онова, спокойно мога да кажа, че Манта и приятели въвеждат И това, което се прави в белите страни от десетилетия - приемственост и семейност, но не в онзи гаден средиземноморски смисъл. Тук, както и в Обединеното кралство, Германия, Чехия, и.др.п. дамите не са някъкъв придатък, или типично по български - мрънкаща съставка, а мили феи, които организираха, помагаха, сплотяваха.
Благодаря! Дано се запази това....и други да се поучат....
Задължително за отбелязване бе и това, че нямаше деление, груповщина, мерене на .....разни работи, паунщина и моделистка чалга...
За нас отстрани, може и да е било празник, но за организаторите си беше тежък физически и психически труд и отговорност. Тази последната дума с четири 0-та, е избягвана от мнозинството българе, щот им е по-лесно да са сеирджии и да цъкат одобрително или отричащо, съобразно кефът на койта са....Респект към организаторите!
Примерно - Людмил беше като шесторъкия бог Шива - тъчеше на много станове едновременно, при това с усмивка...
Винаги ми е правило добро впечетление любезността и отзивчивостта на момчетата и момичетата от Велико Търново!!! И този път бе така...
Нашите колеги от Гърция, освен с моделите, ме накефиха с ненатрапчивоста си. На улицата ме поздравяваха и си говорехме на смешния ми английски...
Запознах се и двама готини колеги - Михаил от София и Марин от Свищов.

Съвет за следващата Експо. Понеже изложбата съвпада с празника на Съединението. Впрочем честит празник! На много места в града имаше големи плакати с програмата на всички мероприятия за тези 4 дни. На първо място беше изложбата и там пишеше - Изложба стендови модели. Хубаво, но не достатъчно!!! Колко души знаят какво е стендов модел?!? Не е зле да бъде формулирано като : модели на танкове, самолети, фигури, военна техника и др. Това само като пример. Тези табла и афиши са дело на общината във Велико Търново, така че требе да се комуникира с тях и задължително с човека, който отговаря, защото от много чиновници и изпълнители може да се получи тюрлю гювеч...
Друг съвет е, да се делегира някой там, до общината и до най-големия плакат-дъска. Ходил до там 4 пъти(под общината продават чудни закуски) и заставах отстрани и гледах, та минаваха майки и татковци с деца, спираха се , четяха, моя милост си позволи да обясни за що иде реч на някои други семейства и групи с чисто излъчване и после с радост ги видох на изложението...
Имах двама готини спътници-колеги, Младен и Тихомир, с които времето просто не се усещаше...Благодаря и на тях!
Те това е. Сигурно съм изпуснал нещо, но имаше ДУХ и АТМОСФЕРА!!!

Борис

П.П. Ами Шефът?!? - Много е бърз, носете си кевларената жилетка...
Шаманите и учените са призвани да работят за благото на микро и макро космоса.
Boris 2-12-4
 
Мнения: 21
Регистриран на: 17 Окт 2013 09:52
Местоположение: Варна и гара Каспичан

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот Ivo hobby » 23 Сеп 2015 14:37

Добре се получи. Доволен съм че тази година успях да се включа по-активно. Надявам се младите моделисти да са останали доволни.

Колегите се бяха справили чудесно с организацията (аз се появих малко на готово). Голяма помощ ми оказаха и с товаро-разтоварните дейности.
Особени благодарности към wolfenstein, че ме транспортира до гумаджията. За шофьор като мен карането на кола в Търново е като лунапарк. В други градове караш напред, наляво или надясно. В Търново караш нагоре или надолу, в прекият смисъл на думата, даже на по-стръмните улици вместо тротоари има стълби :shock: .

Благодаря на колегите за помощта на "детската" маса! При толкова много моделисти, трябват и много ментори.
Разбира се, има доста какво да се желае и подобрява. За сега повече го караме на импровизации, но мисля че се получи добре. Ще се опитам да си запиша кое според мен мина добре и какво липсваше, така че за следващата изложба да е малко по-организирано. За следващият път ще знам да пазя ножовете от децата и от Миро (moted) :lol: за да не хабим тамийско тиксо за бинтоване на пръсти :lol:
За следващата изложба май е хубаво да има някакво местенце за обмяна на опит между по-опитните колеги, че сега само се канехме, ама нищо не можахме да покажем.

На мен лично ми допада, че се получава забавно семейно мероприятие, свързано с моделите.
Ivo hobby
 
Мнения: 2283
Регистриран на: 06 Юни 2011 17:10

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот moted » 23 Сеп 2015 21:16

Станахме свидетели на поредната традиционна изложба, изпълнена с много положителни емоции - моделизъм, приятелство, усмивки и старание сред младите моделисти. Определено на всички вниманието бе привлечено от старанието на малките "Манти" и масата, отрупана с оживление и интерес отвън сградата. Там се включиха много активно и майките и е спорно за кого беше по-интересно. Иво определено беше основната фигура около тази маса, изпълнен с търпение към безбройните въпроси на малчуганите.
Организаторите, разбира се, отново бяха се справили чудесно.
А аз обещавам тържествено следващия път да ходя с напръстник. :D
moted
 
Мнения: 695
Регистриран на: 04 Юни 2011 18:21

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот airmitko » 28 Сеп 2015 14:34

Здравейте и от мен колеги,
На първо място "БЛАГОДАРЯ" и "РЕСПЕКТ" за положените от вас усилия и тази година да сме свидетели на едно зареждащо положително събитие! Хората, посещаващи за трета година изложението, не бяхме учудени от добрата организация, внимание, .... с две думи - традиционно беше помислено за всичко!

P.S. И карайте така всяка година! Може и да ви е трудно, но усилията си заслужават и не са напразно!
airmitko
 
Мнения: 27
Регистриран на: 09 Апр 2013 10:41

Re: Манта Модел Експо 2015

Мнениеот McVess » 28 Сеп 2015 18:57

Благодаря на всички колеги, които споделиха впечатления от Манта Модел Експо 2015. За похвалите сме благодарни, а в препоръките ще се вслушаме за следващите издания! За нас беше истинско удоволствие да сме заедно и чест да сме ваши домакини по време на изложбата!
С уважение: Веселин Пенев
Изображение
Аватар
McVess
 
Мнения: 2940
Регистриран на: 31 Май 2011 17:58
Местоположение: Варна


Назад към Манта Модел Експо

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron