Диорама: "Въздушни боеве над София, 30 март 1944"

Инициативи и мероприятия на Манта Модел Клуб и приятели
за популяризиране и развитие на стендовия моделизъм

Re: Диорама: "Въздушни боеве над София, 30 март 1944"

Мнениеот McVess » 22 Дек 2013 16:19

Така, P-47D смятам за завършен. Единствено допълнение би била антената, ако се окаже че трябва да се опъва. Тук пускам няколко снимки, а повече може да се видят в галерията на сайта:

P-47D Tamiya 1/48

Очаквам предложение как да бъде презентиран модела във форума организатор АГ2000. От името на клуба, в каква тема и т.н.

IMG_3703.JPG
IMG_3710.JPG
IMG_3711.JPG
IMG_3713.JPG
IMG_3716.JPG
IMG_3719.JPG
IMG_3724.JPG
IMG_3728.JPG
IMG_3730.JPG
IMG_3738.JPG
С уважение: Веселин Пенев
Аватар
McVess

Мнениеот CANSO » 23 Дек 2013 10:02

McVess написа:Така, P-47D смятам за завършен. Единствено допълнение би била антената, ако се окаже че трябва да се опъва...

Да, ама нет!
Забравил си да направиш трите цветни ламби под дясното крилце (дет' им викат опознавателни светлини) - замазал си ги с боица и хоп: "моделът е завършен".
Изображение
Изображение
Мачтата на антената ти нещо назад клима - требе да е по-наклонена напред и да не е перпендикулярна на тялото:
Изображение
Изображение
Инак телена антена на този модел е имало опъната между опашката и белия бакелитов изолатор зад мачтата, където влиза в тялото. Ако се увеличи долната снимка, добре се вижда телената антена.
Изображение
Но съм виждал, че на някои самолети е махната. На онази снимка напр., която пуснах, с двамата механици, рисуващи квадратите на опашката, се вижда че от опашката телена антена не се проточва и "ухото", където се закачва е празно.
Аватар
CANSO

Мнениеот McVess » 23 Дек 2013 10:07

CANSO написа:Да, ама нет!
Забравил си да направиш трите цветни ламби под дясното крилце (дет' им викат опознавателни светлини) - замазал си ги с боица и хоп: "моделът е завършен".

:) :) Точно така направих. Хем щях да питам за тях и забравих. Защото те на пластмасата са си направени много добре и си мислех че трябва да стана новогодишни лампи, ама в инструкцията Тамия си мълчеше за тях. И ги забравих накрая. :!: Ще ги оправя, както и наклона на антената.

Благодаря CANSO за помощта и съветите!
Аватар
McVess

Мнениеот CANSO » 23 Дек 2013 16:13

Бъди здрав!
Хубав е станал аереопланът - поне за мен потвърждава онова, което написах вече нейде, че камуфлираните самолети изглеждат най-добре (в моите очи де :geek: ) - по-"сочни" са. :lol:
Между другото с гаргрота, белия номер и карираната опашка, "Тъндърът" докарва на състезателна машина, като тия от Кливланд.
Аватар
CANSO

Мнениеот McVess » 23 Дек 2013 18:28

CANSO написа:Между другото с гаргрота,

Аз пък много харесвам изтребители с гарготи. Б-варианта на П-51 също много ми харесва. Тези buble top, независимо че са по-удобни за пилотите не ми доставят такова естетическо удоволствие. ;).
Аватар
McVess

Предишна

Назад към Популяризиране на хобито