Понеже ми се роди една идея за нещо, което можем да направим като клуб от моделисти - отварям тази временна тема докато се структурира клубния форум.
Идеята е породена от прочитането на доста дебати около избора на нов изтребител за българските ВВС. А вчера стана ясно че скоро "тая ваш'та работа със самолетите нама да стане" . Имало още магистрали да се строят.
Идея:
"Избор на нов изтребител за ВВС на Република България" - мащаб 1/72 от Манта Модел Клуб
Същността:
Изработваме всички претенденти в 1/72, камуфлаж български, аз си представям всички с един камуфлаж, но не е проблем и да е с различни варианти, български декали, изработваме подходяща основа, ако имаме време и желание (и умения ) разширяваме до винетка или диорама. Подходящ надпис. Цялото това нещо го иалзгаме на Изложбата в София през 2012 (няма да споменавам месец че да не ме накаже някой )
Какво постигаме:
На първо място удоволствието от изработката на поредния модел, тоя път направление "What if...", дано не е "Фантастика" . Второ - композицията ще е едно от най-сниманите и обсъжданите неща на изложбата наред със моделите на супер майсторите. Което от своя страна ще популяризира клуба и то не с нещо скандално, а с моделистко деяние.
Какво има за правене:
За момента кандидатите са пет и половина
F-16, F-18E, Grippen, EF-2000, Kfir и без да е официален кандидат МиГ-29 ОВТ.
Конкурса е за шест едноместни и два двуместни самолета. Т.е. ако пък се напънем и направим и спарките ще е още по-уникално.
За сега клуба е от осем човека и всички ние правим авиация, така че можем да се справим. Но ще се радваме на помощ и от останалите колеги, които биха се присъединили към идеята. Първоначално си мислех - изработка чисто от кутията, за да стане по-бързо и да не се отвличаме прекалено много от основните си проекти, но пък всеки може да си прецени и да си направаи модела както му е кеф.
С това "нещо" можем да участваме като диорама, ако стане, или пък всеки модел поотделно да си е регистриран на определения моделист и да си участва нормално в конкурсната част на изложбата.
Това е основата. Какво мислите? Снощи споделих с Младен идеята - даже той е склонен да се включи