Манта Модел Експо 2014

Изложби под егидата на Манта Модел Клуб

Манта Модел Експо 2014

Мнениеот Манта Модел Клуб » 10 Фев 2014 09:49

Изображение
Колеги моделисти и почитатели на хобито, имаме удоволствие да ви съобщим, че както и през 2013 г. Манта Модел Експо 2014 ще се проведе на 20-22 септември 2014 на същото място - Регионална библиотека П.Р. Славейков - Велико Търново. Както може да се очаква - тази година ще има и разширяване на формата. Очаквайте още новини и подробности с наближаване на датите.
С уважение: Моделистите от Манта Модел Клуб
Изображение
Манта Модел Клуб
 
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Апр 2013 09:24

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот McVess » 21 Авг 2014 08:36

Уважаеми колеги моделисти и фенове на хобито,
От 20 до 22 септември 2014 във Велико Търново ще се проведе Манта Модел Експо 2014 - изложба на стендови модели, организирана съвместно от Манта Модел Клуб и Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - В.Търново.

Умалена снимка / Resized image

Приятните преживявания от предходната изложба ни подтикнаха да продължим традицията и през тази година. Експо 2014 ще има за цел популяризиране на стендовия моделизъм, като този път организаторите ще наградят модели, които са направили впечатление. Изборът на модели, които ще бъдат отличени е по система за опростено оценяване.
Някои правила, които ще са от взаимна полза за организатори и участници:


Участници:
- Допускат се до участие неограничен брой моделисти.
- Всеки участник може да участва с неограничен брой модели.
- За участие в изложбата не се налага такса.
- Участие в изложбата могат да вземат и моделисти неприсъстващи физически на мероприятието, ако са организирали регистрацията и треанспорта на моделите си.
- Организаторите на изложбата имат право да откажат участие на модели нарушаващи етнически, морални, религиозни, естетически или правови норми.

Електронна форма за регистрация:
- От 8 септември ще бъде активна електронната форма за регистрация на участници и модели.
- Регистрацията през интернет ще бъде прекратена на 19 септември.
- Моделисти, които не са успели или не са имали възможност да направят това предварително ще имат възможност да се регистрират на място след 09:30 часа на 20 септември. Молим да имате предвид че регистрацията на място може да отнеме повече време поради струпване на участници, затова препоръчваме да се регистрирате предварително.
- За модели участващи в изложбата регистрацията е препоръчителна, по този начин ще може да бъде отпечатана информационна табелка за модела. За награждаване ще бъдат избрани модели само сред регистрираните такива.

Категории:
Факта че моделите ще се оценяват само по обща визия дава възможност категориите на Манта Модел Експо 2014 да са нетрадиционно организирани спрямо класическите изложби. Моделите ще са разделени според епохата и политико-военният блок от тази епоха, независимо дали е наземна техника, авиация, фигури, диорами или флот. Разделението по мащаби също няма да е официално, а само при подреждането,ако се налага.

Раздел А - Деца. Право на участие имат всички деца на възраст до 14 години.

А1 - Военна авиация
А2 - Военна наземна техника
А3 - Фигури и диорами
А4 - Цивилна техника


Раздел С - Възрастни

С01 - Древността (до края на XIX век)
С02 - ПСВ - Централните сили
С03 - ПСВ - Антанта
С04 - Период между ПСВ и ВСВ
С05 - ВСВ - Съюзници
С06 - ВСВ - Остта
С07 - Студената война - НАТО
С08 - Студената война - Варшавски договор
С09 - Наши дни (след 1990 г.)
С10 - Цивилни - всички периоди
С11 - Фантастика


Предварителна програма:

20 септември (събота)
- 09:00 отваряне на залата
- 09:30 - начало на регистрация и приемане на модели през целия ден
- 09:30 - 17:00 - първи изложбен ден
- 17:00 - затваряне на залата
- 20:00 - сплотяващо мероприятие

21 септември (неделя)
09:00 - отваряне на залата
09:00 - 17:00 - втори изложбен ден
09:30 - 10:30 - приемане на модели (модели изложени след 10:30 няма да бъдат оглеждани от комисията)
15:00 - официално награждаване
16:00 - 17:00 - изнасяне на модели от моделисти, които няма да участват в третия ден
17:00 - затваряне на залата

22 септември (понеделник)
09:00 - отваряне на залата
09:00 - 13:00 - трети изложбен ден
13:00 - 14:00 - изнасяне на модели
14:30 - затваряне на залата

Пояснение: Факта че 22 септември (понеделник) - Денят на независимостта е официален почивен ден ни дава повод да удължим изложбата и през този ден за всички които имат възможност да участват. Но се съобразяваме и с тези, които нямат такава възможност, затова официалното награждаване е предвидено за неделя, 21 септември, след което пътуващите в този ден ще могат да изнесат моделите си.

Каним всички моделисти да вземат участие в мероприятието, да покажем нови и стари модели и за всички да остане едно приятно изживяване сред хубави модели, разговори за хобито и срещи с колеги. Близостта на мястото на провеждане до историческите забележителности на Велико Търново предразполага и за пълноценно прекарване и на свободното време. Търговски щанд с модели и аксесоари, както и традиционната демонстрационна маса на Манта Модел Клуб също ще допринесат за истинска моделистка атмосфера.


Място на провеждане: Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - Велико Търново, ул. Иванка Ботева 2, карта с местоположениетоОчаквайте още подробности с наближаване на събитието..
С уважение: Веселин Пенев
Изображение
Аватар
McVess
 
Мнения: 2940
Регистриран на: 31 Май 2011 17:58
Местоположение: Варна

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот Манта Модел Клуб » 08 Сеп 2014 08:35

Вече е активна електронната форма за регистрация на участници и модели за Манта Модел Експо 2014 на адрес: http://expo.mantamodels.eu/. Изложбата ще се проведе от 20 до 22 септември 2014 във Велико Търново и е организирана съвместно от Манта Модел Клуб и Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - В.Търново.


Както на самата форма за регистрация, така и на сайта сме посочили начини да се свържете с организаторите, ако имате някакви проблеми с регистрацията, но за всеки случай няколко пояснения:

- Първата стъпка е да се регистрирате като участник, като това става чрез избиране от менюто "Регистрация участник". Полетата отбелязани със '*' са задължителни за попълване. Регистрацията не изисква потвърждение или активация от администратор, т.е. веднага след завършване на регистрацията можете да регистрирате модели. Полето "Потребителско име" е задължително, с това потребителско име или посоченият e-mail ще можете да влизате във формата за регистрация по всяко време, а ако се регистрирате с потребителското име, което ползвате в моделистките форуми, то ще бъде отпечатано и на баджа, който ще получи всеки участник.

- След като вече имате валидна регистрация като участник можете да регистрирате вашите модели. Това става чрез избиране от менюто "Регистрация модели". Полетата отбелязани със '*' са задължителни за попълване. Няма ограничение за броя модели, които ще се регистрират. Не е задължително да регистрирате всички свои модели в една сесия, това можете да направите на няколко пъти, както ви е удобно. Във всеки един момент можете да редактирате данните за регистрираните модели или да изтриете някой от тях. В полето "Описание/Забележки" препоръчваме да попълните информация, която смятате че ще е интересна за зрителите - особености на прототипа или особености от процеса на моделиране.

- Информацията, която въведете за всеки модел ще бъде отпечатана на информационна табелка към него.
С уважение: Моделистите от Манта Модел Клуб
Изображение
Манта Модел Клуб
 
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Апр 2013 09:24

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот Манта Модел Клуб » 15 Сеп 2014 12:13

В събота (20 септември) вечерта е традиционната сбирка в неформална обстановка, която отново ще е в Бирария SPS - Велико Търново. Запазените места са на втория етаж за 19 часа. На сайта на заведението има карта.
Изображение

В помощ на пристигащите с автомобили една карта на района с посочени най-близките места за паркиране. Непосредствено до сградата на библиотеката ще има две-три паркоместа, които ще се ползват за разтоварване (товарене) на моделите (ще има човек от организаторите, който да помага). Двата паркинга в лявата част на картата са на около 700 метра, този вдясно е в непосредствена близост.

Parking.jpg
Parking.jpg (242.57 KiB) Прегледано 7341 пъти
С уважение: Моделистите от Манта Модел Клуб
Изображение
Манта Модел Клуб
 
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Апр 2013 09:24

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот McVess » 22 Сеп 2014 11:03

За съжаление Манта Модел Експо 2014 завърши. Три изложбени дни минаха неусетно с много положителни емоции, много интересни модели и разговори с колегите. От името на Манта Модел Клуб изказвам големи благодарности на всички моделисти, които намериха възможност да участват в изложбата лично или чрез изпращане на модели, на всички клубове, които уважиха събитието и на нашите любезни домакини от библиотека П.Р.Славейков. Отделно благодарности на всичко колеги и приятели, които направиха провеждането на Експо2014 възможно. Благодарности и на HobbyCULT, които за поредна година се отзоваха на поканата да поставят щанд с модели.

За начало няколко снимки от обстановката на изложбата, а снимките на моделите малко по-късно, качването им ще отнеме малко време, но до края на деня ще ги има.


С благодарности към всички:
Веселин Пенев
Председател на УС на Манта Модел КлубИзображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
С уважение: Веселин Пенев
Изображение
Аватар
McVess
 
Мнения: 2940
Регистриран на: 31 Май 2011 17:58
Местоположение: Варна

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот McVess » 22 Сеп 2014 17:44

С уважение: Веселин Пенев
Изображение
Аватар
McVess
 
Мнения: 2940
Регистриран на: 31 Май 2011 17:58
Местоположение: Варна

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот Ivo hobby » 24 Сеп 2014 08:46

А някой има ли снимки от заведението, в което бяхме събота вечерта?
Ivo hobby
 
Мнения: 2347
Регистриран на: 06 Юни 2011 17:10

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот wolfenstein » 24 Сеп 2014 08:50

Киевския Жоро снима много. ;)
Аватар
wolfenstein
 
Мнения: 791
Регистриран на: 07 Юни 2011 21:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Манта Модел Експо 2014

Мнениеот africa corps » 24 Сеп 2014 22:18

Имам снимки от заведението.
Моля за един "мейл" на който да ги пратя.

:D
Изображение
africa corps
 
Мнения: 273
Регистриран на: 08 Юни 2011 12:23
Местоположение: Кубратова България, на 1300 км от Метрополията


Назад към Манта Модел Експо

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron