ПРОЕКТ: Конкурс за нов изтребител на ВВС 1/72

Инициативи и мероприятия на Манта Модел Клуб и приятели
за популяризиране и развитие на стендовия моделизъм

Re: Конкурс за нов изтребител на ВВС 1/72

Мнениеот stefanoff » 10 Сеп 2011 22:54

Аз вече си заплюх Грипена. Ще търся италерски. Тамия е репак на Италери. Ревел имат репак на Италери и онзи първия модел, който пресъздава прототипа на Грипен-а.
с уважение: Stefanoff
stefanoff

Мнениеот wolfenstein » 10 Сеп 2011 23:13

Значи за мен (а може би и за Стефеца) остава обслужващата техника, само да видя накрая към кой фърчоплан да я прикрепя? :D
Аватар
wolfenstein

Мнениеот africa corps » 10 Сеп 2011 23:25

Краси(Стефанофф), погледни тук: :geek: http://www.hobbyeasy.com/cgi-bin/i8_use ... code=AC72K

и тук: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?se ... ock_only=N

Едноместния Gripen е за теб, аз ще търся "спарка" :)
Изображение
africa corps

Мнениеот Ivo hobby » 12 Сеп 2011 17:23

Да не помислите, че не ми е интересна темата? Напротив, идеята е много добра :!: Наистина приветствам всякакви идеи за "клубни прояви" различни от изложба :)

Повода да не се обаждам в тази тема, е само защото ама хич не ме влекат военни машини с монотонни камуфлажи, например чисто сиви с две емблеми :shock: , каквито вероятно ще са българските.

Чудех се как мога да допринеса и аз нещо по темата, ама едва ли ще има БГ демонстрационен самолет, а друг шарен не се сещам :?

Обаче се сетих за една щуротия... ясно е, че като се прави диорама с БГ самолети, строени един до друг неизбежно е да присъства и Бат' Бойко. Ако някой му направи фигурка в 1:72 ще е супер :lol:
Обаче, се сетих, че Бат' Бойко ходи с един много хубав самолет Falcon 2000.
Изображение

Ако мислите, че има възможност да се включа с правителствения Falcon2000 ? или да не разваляме идеята за "waht if" ?

така или иначе цената на модела на BroPlan в 1:72 си е бая височка, а и доставката скъпа (около 170лв с доставката), та за сега това е само в сферата на идеите.

Но все пак как мислите, ще подхожда ли военните самолети или да не развалям хубавата диорама?
Ivo hobby

Мнениеот McVess » 12 Сеп 2011 17:26

Ivo hobby написа: (около 170лв с доставката)

тъкмо ще ти излезе коклото всички останали взети заедно :D :lol:
С уважение: Веселин Пенев
Аватар
McVess

Мнениеот McVess » 13 Сеп 2011 19:32

gec написа:Вчера Спас от Хоби Култ ми изпрати модела, ...

Явно колелото се е търкулнало вече :) Май сега е момента да си изясним каква цел си поставяме от моделистка гледна точка? И какво точно ще правим.

Казвам за себе си:

F/A-18E Super Hornet
Revell 04298 1/72

Изпълнение - OOB, затворен фанар, кокпит без никакви доработки, за колани - ще помисля.

Камуфлаж: Отдолу - FS36375; Отгоре - FS36320 (Dark/Light Compass Ghost Grey) - стандартни US NAVY цветове за съвременните им машини.

Декали - не знам какво точно включва комплекта на DAIKATANA, предполагам кокарди и бордни номера. За останалото ще ползвам техническите надписи от комплекта на Ревел, които традиционно са много.

Подвеска: В комплекта има 3x ПТБ, 2x AIM-120C AMRAAM, 2x AIM-9x SIDEWINDER, 2x Mk83 GP Bomb, 2h GBU-31 JDAM, 1x AN/ASQ 228 Advanced FLIR

Това последното разбира се няма да го ползваме (предполагам едва ли бихме го взели, не ни и трябва :)) За останалото трябва да решим всички еднакво ли ще ги правим - всичко накачено под крилата или всичко наредено пред самолета. Или всеки както си избере.

Мини екстри: В комплекта има пластмасова стълба, която смятам все пак да сложа, независимо от затворения фанар.

Неясноти: Куката, да слагам ли строевите светлини, да правя ли кантовете на капаците на колесника червени. И на трите въпроса за себе си съм склонен да кажа "ДА", но и другите да кажат.
Аватар
McVess

Мнениеот navy_yvan » 14 Сеп 2011 11:52

Веско написа:
Неясноти: Куката, да слагам ли строевите светлини, да правя ли кантовете на капаците на колесника червени. И на трите въпроса за себе си съм склонен да кажа "ДА", но и другите да кажат.

Уважаеми колеги,
съзирам едно прекалено увличане по "демократичност" в коментиране на отделните теми. Страхувам се, че това може да доведе до отприщване на една "говорилня" на която да не и се види края, с последващи негативни последици.
Веско,
смятам, че решението, как и по какъв начин да изпълниш модела си е ЕДИНСТВЕНО твое, и не трябва да се влияе от мнението на тоз и оня. Ами какво ще стане ако това допитване което искаш да направиш доведе до разнопосочни мнения и предложения. В края на краищата идеята си е твоя ... и изпълнението и също.
Поздрави.
navy_yvan

Мнениеот gec » 16 Сеп 2011 21:13

McVess написа:Камуфлаж: Отдолу - FS36375; Отгоре - FS36320 (Dark/Light Compass Ghost Grey) - стандартни US NAVY цветове за съвременните им машини.
Понеже тази вечер разглеждам новозакупения си Юрофайър, та ми се иска да попитам и да уточним, защото така и не уточнихме, ще ги правим ли всички самолети в еднакъв камуфлажен цвят или не? Просто трябва да знам за себе си да го боядисвам по инструкцията или не. Вярно, че има много време до боята, но ми се иска да съм наясно.
Може и да помислите за размерите на дървената подложка, която обещах да направя. :D
Аватар
gec

Мнениеот McVess » 16 Сеп 2011 21:19

по-добре със заводските камуфлажи. Но ти обърни внимание че немския и испанския камуфлажи които ти дават са различни цветове. Май имаше и английски - и той е различен.
Аватар
McVess

Мнениеот gec » 16 Сеп 2011 22:02

McVess написа:по-добре със заводските камуфлажи.
И ще ги правим стари и използвани, а не като излезли от завода?
Аватар
gec

Мнениеот McVess » 16 Сеп 2011 22:04

О, да, в някаква степен. Всеки според вкуса си, аз лекичко ще го омърся :) Но определено използван.
Аватар
McVess

Мнениеот africa corps » 16 Сеп 2011 23:27

Ха здравейте, колеги!
Спретнал съм малко снимки на Миг-29 - отпочна се!
Обаче не съм сигурен че им е тук мястото.
А за форум АГ2000, дали не им е рано? :?
Този груп си остава дискретно наш докато му дойде времето, нали?!
:)
Изображение
africa corps

Мнениеот moted » 17 Сеп 2011 07:58

Жоро повдигна сериозен въпрос-Къде ще работим по темата?(като трибуна)
Ако искаме проекта да е като "клубна картичка" трябва да има момента на изненада,тоест не можем да го пуснем в АГ.Остава за този проект да направим временно изключение и в тази тема да работим по моделите,а след приключване и обявяване на композицията,да прехвърлим темата в АГ.Не смятам,че ще нарушим духа на клюкарника-тази идея има силен момент на интрига. ;)

Другата тема която трябва да уточним е ОБЩАТА визия на моделите.Предлагам следното:
1."Леко изхабени"-но не като американски палубник :D или пък руски Урал :lol: .
2.Фанари затворени.
3.Въоръжение налично(евентуална въздух-въздух)-може би подкачено!
4.Наличие на фигурка-пилот (вътре или вън) и/или техник.
5.Камуфлаж-за всяка машина според производителя и(виж темата по-горе)!
Ако някой се сеща друго-да предлага.
moted

Мнениеот McVess » 17 Сеп 2011 08:10

Да, темата трябва да остане тук. После по другите форуми да покажем само готовата композиция. С точките на Миро съм съгласен. Малко изключение прави фанара. Аз ще го правя затворен, Младен май също. Но ако някой иска да го отвори не мисля че е проблем. Особено gec с неговия ец - кокпита сигурно ще стане хубав.

Независимо от затворения фанар аз ще подпра една стълба. За самото представяне ще донеса стълба и за EF-2000.

Фигурка аз не мога да направя. Освен ако не искаме да правим някакъв скеч :D

За размера на подложката - всички машини са горе-долу с еднакъв размер. Ако някой може да направи една схема на разположение, като предвиди и два зареждача (засега толкова обслужваща техника е заявена) и да я пусне тук. И аз може да опитам със схемата. И по нея ще oпределим размера.
Аватар
McVess

Мнениеот McVess » 17 Сеп 2011 19:13

africa corps написа:отпочна се!

И аз го почнах днес. Подготвих детайлите на кокпита за боя, залепих въздухозаборниците, носа и още туй-онуй. Снимки когато завърша кокпита.
Аватар
McVess

ПредишнаСледваща

Назад към Популяризиране на хобито