Нека всеки от планиращите участие в общата работа да сподели как си представя цялостната композиция, явно има леко разминаване в мненията, да го изчистим преди да е късно.
Ще започна с моето виждане:
1. Обща подложка, имтация на писта,
2. самолетите наредени един до друг, фанара отворен/затворен без значение, може стълба, въоръжението - или по пилоните или пред самолета като за шоу, ако има достатъчно такова разбира се, защото само две ракети да се поставят на земята...не върви.
3. обслужващата техника - зад/пред самолетите. не е нужно за всеки самолет да има камион
4. чиляци - ако има - добре. Аз не мога да направя такова нещо
(мислех че мога негър, ама не го познаха
)
5. Табела на подложата:
"Конкурс за нов изтребител за ВВС на РБ" от Манта Модел Клуб6. За тази точка се колебая - склонен съм и на двата варианта - или го обявяваме за диорама или се регистрира всеки модел поотделно (вкл. БТТ) и всек моделист си участва отделно, просто са на една подложа. По съм склонен на първия вариант - така се показва колективна клубна работа. Целта на проекта не е печелене на медали, по-скоро пропаганда.
@мотед
добра идея, но много трудно изпълнима - тук вече няма да има две еднакви и ще стане мазало. Най-добре е един да я изработи, Жоро спомена за талпа
Търновските ще се справят с настилката - там са все чок диорамаджии